0

Salat af nye danske kartofler, friske ærter, radiser og løgtop (6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrab kartoflerne, kog dem møre i letsaltet vand og køl dem helt ned. Bælg ærterne og giv dem et kort opkog og overbrus dem straks med koldt vand. Snit radiser og løgtop i tynde skiver og salaten i fine strimler. Vend radiser, salat, ærter, halverede kartofler og ærter sammen i en stor skål. Pisk olie, eddike, presset hvidløg, sennep, sukker, salt og peber sammen, smag til og vend den i kartoffelsalaten. Server til (grillet) kød, fisk eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.