0

Salat af nye kartofler med asparges, pinjekerner, tranebær og bacon (4-6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Bræk den træede ende af aspargeserne og snit dem i ½ cm brede og meget skrå stykker. Giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand, overhæld med koldt vand og dryp godt af. Snit løget i tynde både. Rist baconen gylden og sprød og dryp af på køkkenrulle. Pres hvidløgsfeddene og rør dem med olie, eddike, sennep, sukker, salt og peber. Vend kartofler, asparges, løg, bacontern, pinjekerner, tranebær og dressing godt sammen og smag til. Giv salaten til alle typer af fisk, kød og fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.