0
Salat af ovnbagt kuller med hvid cous cous, brændt blomkål, agurk og dild

Salat af ovnbagt kuller med hvid cous cous, brændt blomkål, agurk og dild

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Blomkål: Fjern bladene og skær det nederste ad stokken af. Del den ene halvdel af blomkålet i 4 flotte både (med stok og det hele) Læg blomkålet på en lille, middelvarmpande, med en god klat smør. Brun blomkålet godt af. Den må gerne tage godt med farve, men pas på den ikke brænder på. Når blomkålenter fint brunet, tilsættes lidt vand (1-2 dl) og lidt salt. Kålen dampes færdig under låg.

Kuller: Tænd ovnen på 200 grader. Dryp lidt olivenolie og lidt salt i et ildfast fad. Læg kullerfileterne med skindsiden op og dryp lidt olivenolie på skindsiden også. Læg stanniol over fisken. Når ovnen er varm, sættes fisken ind og bages 8-10 min. Tjek fisken ved at løsne lidt på skindet og tryk let på kødet. Hvis fisken skrider fra hinanden i flager er den færdig. Pas endelig på med at give fisk for meget varme. Er den lige på grænsen, så tag hellere fisken ud og lad den trække færdig under stanniolet, på køkkenbordet et par minutter.

Couscous: Hæld couscous i en skål, der kan tåle varme, tilsæt lidt salt og kogende vand til det dækker. Dæk skålen med film og lad couscous’en trække i 5-10 minutter. Slå den løs med en gaffel og smag til med salt og god olivenolie.

Agurk: Skræl agurken og skær den i fine tern. Vend med hakket dild, limesaft og –skal, samt olivenolie og lidt salt.

Anretning: Når fisken har trukket lidt på køkkenbordet, tages stanniolet af. Tag fat i skindet ved halen og træk forsigtigt skindet af fileten og kassér det. Læg en skefuld couscous i bunden af tallerkenen og 2 skiver brændt blomkål. Bræk fisken i store flotte stykker, top op med agurk og pynt evt. med lidt dild.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?