Nip bønnerne og kog dem i ca. 5-7 min. i letsaltet vand til de er møre med bid. Køl straks af under koldt vand for at stoppe kogeprocessen og lad dem dryppe godt af.
Halver pærerne, fjern stilk og kernehus og snit dem i smalle både. Skræl clementinerne og skær dem i tynde skiver med en skarp kniv.
Anret bønner, pærebåde og clementinskiver flot - på den rustikke og tilfældige måde - på et fladt fad og læg små klumper af gorgonzola ovenpå. Dryp med honning, citronsaft og olie og drys med sesamfrø, flagesalt, friskkværnet peber og gerne purløg. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()