0

Salat af perlespelt, brede bønner, æbler og radiser (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kog perlespelten i letsaltet vand som anvist på emballagen og køl den af under koldt vand. Nip bønnerne, snit dem i 3 mm tykke skiver med et skråt snit. Overhæld dem med kogende vand og lad dem trække 5-7 min. Trim radiserne – lad 1 cm af det grønne bliver på - og skær dem både. Hak løget helt fint og skær æblerne i tern. Pisk olie, 2 spsk. citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen og smag til med citronsaft. Vend spelt, grøntsager, æbler, rosiner og dressing sammen og smag til. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.