0

Salat af ristet squash og svampe, grønne bønner og peberfrugt (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Nip bønnerne og kog dem i 5-7 min. Kom derefter bønnerne over i en skål, og køl dem hurtigt ned med iskoldt vand. Tag dem op og lad dem dryppe af.

Rens svampene, skær dem i mundrette bidder og snit squashen i samme størrelse tern. Varm halvdelen af olien op på panden og rist svampene 3 min. deri. Kom squashen ved og rist videre til de er møre med bid. Snit bønnerne en gang på skrå og blancher dem i min. 5-7 minutter i letsaltet vand. Snit den rensede peberfrugt i passende stykker. Pisk resten af olien, eddike og sennep godt sammen og smag til med salt, peber og sukker. Vend ristede grøntsager, bønner, peberfrugt og dressing godt sammen rundt, smag til og server lun. Giv den til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.