0

Salat af spinat, bagte grønne asparges og rabarbervinaigrette med crostini toppet med ristet pancetta og pocheret æg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens rabarberstilkene og snit dem i små fine tern, ca. ½ cm3. Kog eddike og 2 spsk. sukker op i en gryde til sukkeret er opløst, hæld blandingen over rabarberternene og lad det hvile til det når stuetemperatur - smag til sidst til med sukker, salt og peber. Skyl spinaten, fjern grove stilke og riv bladene i mundrette stykker. Bræk den træede ende af aspargeserne og kasser dem. Vend aspargeserne med lidt olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem 6-8 min. ved 200 grader. Læg pancettaen på en anden plade og bag dem med 9-10 min. til de er gyldne og let sprøde og dryp af på køkkenrulle. Pensl brødskiverne med lidt olie og rist dem med i ovnen 5-6 min. til de er let gyldne. Bred spinaten ud på et fad, top med asparges og dryp med olivenolie og rabarbervinaigrette efter smag. Bring 2 l vand tilsat lagereddiken til kogepunktet, slå æggene forsigtigt ud deri og pocher dem ca. 3 min. til hviden lige har sat sig. Læg først en skive pancetta på hver crostini og dernæst et æg og anret dem på toppen af salaten. Server straks som forret eller til kylling, lam, kalv eller gris.

Asparges og spinat kan erstattes af 1 stk romainesalat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.