0

Salat af sprød spidskål og fennikel med ristede hasselnødder, frø og kerner, tørrede abrikoser og citron

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hasselnødder, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Sennepfrø

Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne i ovnen eller på en tør pande til hinderne er sorte og krakelerer. Lad dem køle af 10 min., gnid hinderne af i et rent viskestykke og hak kernerne groft.

Kom sennepsfrø, nigellafrø og birkes på en lille tør pande og rist under omrøring til de "popper" og begynder at dufte. Kom dem i en skål til afkøling.

Kom lidt olie på panden og rist græskar- og solsikkekerner gyldne deri. Krydr let med salt og lad dem køle lidt af.

Skyl spidskålen, fjern stokken og snit den i fine strimler. Trim fenniklen og snit den i papirstynde skiver. Klip abrikoserne i små tern. Pisk olie, honning, citronskal og -saft, salt og peber sammen i en skål og smag til - den skal være godt syrlig. Vend kål, fennikel, abrikoser, hasselnødder, alle kerner og gerne grofthakket dild sammen, vend dressingen i og smag til. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Nigellafrø  der er små sorte frø er en almindelig ingrediens i Mellemøsten og Indien. De er let bitre og pebrede i smagen, og kan steges før brug for at forstærke smagen. Nigellafrø kendes også som 'jomfru i det grønne'.Nigella bruges undertiden i garam masala eller mildere retter som for eksempel kormas. I Mellemøsten og Indien tilsættes nigellafrø gerne til en brøddej før bagning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?