Salat:
1. Skrub og kog kartoflerne i letsaltet vand - pil dem og knus dem let eller skær dem i mindre stykker.
2. Rib og kog de grønne bønner i letsalatet vand i min. 5-7 minutter. Køl ned i isvand
Dressing:
1. Pil hvidløg og skær det i skiver.
2. Knus hvidløget i en morter med 1 tsk salt og ½ tsk sort peber.
3. Hak rødløg ultrafint - gerne på en mandolin - drys med et par dråber rødvinseddike - vend rundt og lad dem trække 5-10 minutter.
4. Tilsæt plukkede og hakkede blade af persille
5. Tilsæt nu eddike, sennep, olie og hakkede kapers og rør godt sammen. Smag til med salt og peber.
Anretning:
Kom alle ingredienserne i en stor skål og hæld dressingen over - vend rundt med dine hænder så alt er marineret i dressingen. Smag på salaten og giv evt. mere salt og peber. Anret i en stor skål eller på store tallerkener.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()