0
Salat med grønne bønner, kartofler og vinaigrette

Salat med grønne bønner, kartofler og vinaigrette

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salat:

1. Skrub og kog kartoflerne i letsaltet vand - pil dem og knus dem let eller skær dem i mindre stykker.

2. Rib og kog de grønne bønner i letsalatet vand i min. 5-7 minutter. Køl ned i isvand

Dressing:

1. Pil hvidløg og skær det i skiver.

2. Knus hvidløget i en morter med 1 tsk salt og ½ tsk sort peber.

3. Hak rødløg ultrafint - gerne på en mandolin - drys med et par dråber rødvinseddike - vend rundt og lad dem trække 5-10 minutter.

4. Tilsæt plukkede og hakkede blade af persille

5. Tilsæt nu eddike, sennep, olie og hakkede kapers og rør godt sammen. Smag til med salt og peber.

Anretning:

Kom alle ingredienserne i en stor skål og hæld dressingen over - vend rundt med dine hænder så alt er marineret i dressingen. Smag på salaten og giv evt. mere salt og peber. Anret i en stor skål eller på store tallerkener.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?