0

Salat med ovngrillet grønt, parmesan og kalamataoliven (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær squashen mellemstore tern, del peberfrugten i 8 stykker på langs og skær rødløgene i kvarte. Vend det hele i olie, salt og peber, læg dem på en bageplade og grill dem møre under ovngrillen. Pisk 4 spsk. olie, eddike, sukker, salt og peber sammen og smag til. Vend de varme grøntsager med dressingen og lad dem køle lidt af. Skyl salaten, slyng den tør og bred den ud på et fladt fad. Fordel grøntsagerne ovenpå, drys med oliven og lav flager af parmesan henover med en kartoffelskræller. Server salaten som den er med godt brød til eller som tilbehør til kød og fisk.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.