0
Salat med paneret mørksej med grillet rød peber og krystal karl

Salat med paneret mørksej med grillet rød peber og krystal karl

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skindsriracha sauce
1 min.
Fisken

Skær fisken i små stykker, vend den i srirachaen, og læg den til side.

perlebygsalt
5 min.
Perlebyggen

Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad byggen koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

rødløgrød peberfrugtolivenolie, ekstra jomfrusort peber
8 min.
Grøntsagerne

Forvarm ovnen til 225 grader. Pil løget, skyl peberfrugten, og skær dem begge i kvarte. Kassér kernehuset på peberfrugten. Overfør det hele til et fad, vend det i ½ spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber. Bages i ovnen i ca. 15 min. Begge dele skal gerne have rigtig godt med farve.

agurk
20 min.
Agurken

Skyl agurken, flæk den på midten, og skær den i tynde skiver.

hvedemel
25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme. Vend fisken i 1/2 spsk. mel, og steg den i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1-3 minutter på hver side, eller til fisken lige akkurat er gennemstegt.

citronkrystal karl
30 min.
Salaten

Kom løgene, peberfrugten, perlebyggen og agurken i en stor skål, og vend det i 1/2 spsk. olie, citronsaft og revet ost. Smag til med salt og peber.

35 min.
Anretning

Fordel salaten i dybe tallerkener, og anret den stegte fisk henover. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
591 kcal
Fedt:
18,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
0,9 g
Kulhydrat:
59,2 g
heraf sukkerarter:
12,7 g
Kostfibre:
14,3 g
Protein:
36,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?