Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og dæk en bradepande med bagepapir.
Skær porre og gulerødder i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen sammen med mandlerne. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med krydderiblandingen og salt.
Bag i ca. 10 min., indtil grøntsagerne har fået godt med farve og er blevet møre. Rør rundt undervejs.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme. Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.
Skræl clementin, og skær den i mindre stykker.
Bland pr. person: 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og lidt salt i en stor skål.
Vend de bagte grøntsager og clementinen i skålen, lige før servering og smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Fordel bulguren i dybe tallerkener, og anret salat og fisk henover. Top med revet ost.
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
Tabbouleh krydderi indeholder:
Spidskommen, korianderfrø, persille og sort peber.
Kundekommentarer ()