0
Salat på kuller med bagte rødder og porre og clementiner

Salat på kuller med bagte rødder og porre og clementiner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet med skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side. 

regnbuegulerødderporremandler
3 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og dæk en bradepande med bagepapir.

Skær porre og gulerødder i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen sammen med mandlerne. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med krydderiblandingen og salt.

Bag i ca. 10 min., indtil grøntsagerne har fået godt med farve og er blevet møre. Rør rundt undervejs.

bulgur
10 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme. Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

clementiner
15 min.
Forbered salaten

Skræl clementin, og skær den i mindre stykker.

Bland pr. person: 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og lidt salt i en stor skål. 

Vend de bagte grøntsager og clementinen i skålen, lige før servering og smag til med salt og peber.

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

Bavnehøj osten
30 min.
Anretning

Fordel bulguren i dybe tallerkener, og anret salat og fisk henover. Top med revet ost.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
584 kcal
Fedt:
26 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,55 g
Kulhydrat:
46,1 g
heraf sukkerarter:
14,6 g
Kostfibre:
7,3 g
Protein:
37,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?