Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og dæk en bradepande med bagepapir.
Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Skær porre og gulerødder i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen sammen med mandlerne. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med krydderiblandingen og salt.
Bag i ca. 10 min., indtil grøntsagerne har fået godt med farve og er blevet møre. Rør rundt undervejs.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme. Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.
Skræl clementin, og skær den i mindre stykker.
Bland pr. person: 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og lidt salt i en stor skål.
Vend de bagte grøntsager og clementinen i skålen lige før servering, og smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Fordel bulguren i dybe tallerkener, og anret salat og fisk henover. Top med revet ost.
Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre.
Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.
Kommentarer og forslag til opskriften