0
Saltbagt laks med citrus beurre blanc

Saltbagt laks med citrus beurre blanc

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Skræl og hak hvidløgene og kom dem i en skål sammen med tørret timian og det grove salt. Bland det hele godt sammen med vandet. Kom halvdelen af saltet i et passende størrelse ovnfast fad. Læg fisken ovenpå saltet med skindsiden nedad og dæk fisken med skyllet babyspinat. Fisken skal være helt tildækket. Læg den anden halvdel af saltet ovenpå babyspinaten. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 40 minutter.

Beurre blanc: Rens løget og skær det i små tern. Kog hvidvin og løg ind til det halve i en lille gryde og tilsæt smør og finthakket dild. Riv skallen af ½ citron og pres også saften af den ½ citron. Tilsæt begge dele og varm igennem. Smag til med salt og peber.

Anretning: Tag fadet ud af ovnen og bank forsigtigt hul på saltet. Løft fisken op på et spækbræt og skrab så meget salt og spinat af fisken som muligt. Fjern skindet på fisken og læg den bagte fisk på en tallerken. Hæld beurre blanc rundt om fisken og server.

Server sammen med en blandet grøn salat, letkogt frisk spinatpasta eller små kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.