0
Salviedampet rødtunge på bund af bønneprovincial

Salviedampet rødtunge på bund af bønneprovincial

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Start med at lave salviesmør: Smørret røres sammen med fintskårne salvieblade (brug ca. 10 stk. på størrelse med en 2-krone), rasp, salt, peber og evt. lidt hvidløg til det får en grønlig farve.

Fisk: Hæld hvidvin og fiskefond i et ovnfast fad, krydr fileterne med salt og peber og rul dem sammen. Læg rullerne i fadet, fordel salviesmørret oven på, overdæk med stanniol og damp fileterne i en 200 grader varm ovn i ca. 8-10 min. Lad derefter fileterne trække tildækket i 10 min. i fadet før servering.

Bønneprovincial: Start med at koge bønnerne i 5-7 min. og køl dem af i isvand. Soigner skalotteløg, bønner, peberfrugt og julesalat. Skær bacon, skalotteløg og evt. lidt hvidløg i tern og svits dem i lidt olie på en pande ved svag varme. Tilsæt de grønne bønner (der er flækket og halveret) og tynde strimler af peberfrugt. Svits det hele i min. 5-7 min. (afhængig af hvor meget bid, du vil have i grøntsagerne. De sidste minutter tilsætter du fintsnittet julesalat (julesalaten skal ikke have ret lang tid på panden).

Sauce: Hæld lagen fra fadet i en gryde og kog den lidt ind. Tilsæt fløde og kog væden ind til saucen får en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og evt. mere hvidvin og salvie.

Server sammen med ovnbagte kartofler og godt brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.