
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
1. Sæt vand over til æg og suppe.
2. Kom æggene i kogende vand, og kog dem i 7 min. fra vandet koger. Skyl dem straks i koldt vand.
3. Lun sesamolie og soya sauce i en kasserolle med en smule honning og eddike, og fyld den lune lage i en frysepose. Pil æggene, kom dem i posen, og lad dem trække indtil servering.
4. Flæk koteletterne, så du får 2 flade kødstykker pr. pers. Steg dem gyldne og gennemstegte i lidt olie på en varm pande i ca. 4-5 min. i alt, og krydr dem med salt.
TIP: Jeg kan lide de hurtigt syltede æg. Men skal det gå ekstrastærkt, så drop at sylte dem, kom kogte æg i suppen, og smag til med sesamolie og soya sauce i stedet. Super nemt og stadig mega godt.
5. Kom 3 dl kogende vand pr. pers. i en gryde, og krydr med ramen krydderi. Tag en smule af suppen fra, og rør misoen ud i det (gem til senere).
6. Skrub eller skræl gulerødder, og skær dem i julienne. Snit kål, og hak forårsløg.
7. Kom nudler i suppen, og lad dem dampe møre i ca. 1-3 min. Tag den af varmen, og smag den til med den rørte miso og lagen fra æggene. Spæd evt. med mere kogende vand, hvis suppen er for kraftig.
8. Halvér æggene, og anret gulerødder og kål i store skåle. Top med nudler, suppe, kød og æg, og afslut med snittet forårsløg.
9. Nyd straks, gerne med både pinde og ske.
Ramen krydderi indeholder: 50% Urtebouillon 35% ristet sesam, 10% chili flager, 10% løgpulver.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kommentarer og forslag til opskriften