0
Sandwich med tangstegt kuller samt quinoasalat med gulerødder, æble & tomatdressing

Sandwich med tangstegt kuller samt quinoasalat med gulerødder, æble & tomatdressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
quinoaSnittet gulerodsyrlige æbler
0 min.
Quinoasalat med gulerødder & æble

Skyl quinoa grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den skyllede quinoa i en gryde, og tilsæt vand, så det dækker. Kog i 10 min., og lad quinoaen dryppe lidt af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra.

Skær æblerne i tern, og vend dem i den let afkølede quinoa sammen med lidt god olivenolie og de revne gulerødder. Smag til med lidt citronsaft, lidt sukker eller honning, salt og peber. 

creme fraiche 18%Skagenfood Ketchup
3 min.
Tomatdressing:

Rør en dressing af creme fraiche og ketchup, og smag den til med salt, peber, lidt citronsaft og evt. en smule sukker.

kullerfilet uden skindtang-panérmix
8 min.
Fisk:

Del fisken i mindre stykker (4-5 pr person) og krydr dem med salt og peber (pas på med saltet, da der også er salt i panér-mixet). Vend stykkerne i tang-panér-mixet. Steg fisken i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande. Skru ned for blusset efter et par min. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1 min. Vend fisken, krydr med salt og peber, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

brioche burgerboller
20 min.
Saml sandwichen:

Tænd ovnen på grill.

Skær burgerbollerne over, og sæt dem på en rist/bageplade med skærefladen opad. Lige inden servering sætter du burgerbollerne i den varme ovn helt oppe ved grillen. De skal have ca. 30 sek. på hver side. Gå ikke fra dem, så brænder de helt sikkert på. Smør begge halvdele af burgerbollerne med dressing.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Med denne tang-panérmix bliver dine fiskeretter super lækre. Tangen i mix’en gør, at fisken lettere forbliver saftig og tilfører fisken en velafbalanceret umami-smag samt naturlige salte og mineraler.

Ingredienser:
Dalarhvedemel. Ølandshvedemel. Salt. Peber. S. Latissima-tang

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?