Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.
Riv ingefær fint (du skal bruge 1-2 tsk.), og kom det i en kasserolle sammen med peanutbutter og 1 tsk. brun farin pr. 50 g peanutbutter.
Tilsæt en smule vand (ca. 1/2 dl), og lun det.
Smag til med en smule citronsaft og salt, og lad saucen køle til stuetemperatur.
Krydr kødet grundigt med salt og peber og lidt citronsaft. Sæt det på spyd, og grill, eller steg det på en pande i ca. 7-10 min., eller til det er gennemstegt.
Snit hvidløg og chili i tynde skiver og pak choy fint.
Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
Steg det hele i lidt olie i en varm wok eller pande i 2-3 min., og krydr med salt og peber.
Hak peanuts, og top dem på de varme grøntsager.
Anret ris med satay gris, varme grøntsager og peanutsauce, og servér straks.
Kommentarer og forslag til opskriften