0
Sauté af gris med løg, svampe og spinat, dertil blød polenta

Sauté af gris med løg, svampe og spinat, dertil blød polenta

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

polentamelparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Polenta

Kog 8 dl letsaltet vand (eller mælk, hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op, og pisk polentaen i.

Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 min., og lad polentaen hvile i 4-5 min. under låg.

Rør revet parmesan i sammen med  2-3 spsk. af din bedste olivenolie og/eller lidt koldt smør, og smag til med godt med salt og peber.

grisekød i strimlerzittauerløghvidløgchampignonsspinatfløde 38% (piskefløde)
10 min.
Sauté af gris med løg, svampe og spinat

Pil og fintsnit løg og hvidløg. Soignér og skær champignons i skiver.

Rist kødet af på en meget varm pande eller sauteuse, og krydr med salt og peber.

Kom løg og hvidløg på, og sautér i yderligere 2-3 min. (de må gerne tage lidt farve).

Tilsæt nu champignons, og lad dem sautere med i 2 min.

Kom til sidst fløde og spinat på, og kog igennem i 2 min., til fløden tykner en smule. Smag til med salt og peber.

25 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Fif: Gem evt. lidt af polentaen til dagen efter, hvor den smager skønt skåret i skiver eller tern, og stegt sprød i lidt olie på en pande!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?