0

Sauté af friske majs, cherrytomater, bacon og forårsløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Snit baconen i ½ cm brede stykker på tværs af skiverne, rist dem gyldne på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Rens panden, men behold 2 spsk. af fedtet. Trim majsene for blade og hår og skær kernerne af kolberne med en skarp kniv. Trim forårsløgene og snit dem i 3 mm tykke skiver. Hak hvidløget fint og skær tomaterne i små tern. Varm baconfedtet op på panden og kom majs, løg og hvidløg ved. Rist dem 3-4 min., kom så 2 spsk. vand, citronsaft og sukker ved og lad det simre 1 min. under omrøring til vandet er kogt væk. Krydr med friskkværnet peber og lidt salt, rør bacon og tomater i og smag til. Server straks som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften