Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom fiskefileterne i en skål. Krydr fisken med salt, peber og 2/3 af krydderiblandingen. Lad den hvile til senere.
Sæt en kedelfuld vand over at koge.
Hvidløg hakkes fint.
Halver græskarret, og fjern kernerne med en ske. Skær frugtkødet i små tern. Du behøver ikke skrælle græskarret. Smelt smør og steg græskarternene i 2-3 min., til de er halv-møre og gyldne.
Tilsæt hakket hvidløg og krydr med den sidste 1/3 af krydderiblandingen samt salt og peber.
Risottorisene skylles og drænes i en sigte. Risene tilsættes gryden med græskar, og sauteres i 1-2 min, til de er klare. Dæk risene med kogende vand. Kog stille og roligt, mens du rører i risene. Tilsæt løbende vand, efterhånden som væden absorberes af risene.
Fortsæt, indtil risene er møre (al dente). Det tager som regel 12-15 min. Rør undervejs, ellers brænder det på. Smuldr 2/3 af osten og vend i risottoen.
Rør forsigtigt i risottoen, mens den når op til lige under kogepunktet.
Lad risottoen hvile i 5 min. under låg. Smag til med salt og peber.
Vend hakket koriander i.
Rist græskarkerner på en tør pande, til de begynder at poppe og er gyldne. Hak dem groft, og drys med lidt salt.
Vend fisken i hvedemel, og steg den i 2 min. på hver side i lidt neutral olie og smør på en meget varm pande.
Som vist på billedet. Drys med knuste, ristede græskarkerner og drys det sidste ost over!
Velbekomme!
Sazón-krydderi er en krydderiblanding, der er meget udbredt som et generelt smagsgiver i mellemamerikansk og caribisk gastronomi.
Sazón krydderi indeholder:
25% Achiote, 15% spidskommen, 20% hvidløgspulver, 10% korianderfrø, 10% oregano, 10% sort peber, 10% urtesalt
Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.
Kommentarer og forslag til opskriften