Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom fiskefileterne i en skål. Krydr fisken med salt, peber og 2/3 af krydderiblandingen. Lad den hvile til senere.
Sæt en kedelfuld vand over at koge.
Hvidløg hakkes fint.
Halver græskarret, og fjern kernerne med en ske. Skær frugtkødet i små tern på ca. 1 x 1 cm. Du behøver ikke skrælle græskarret. Varm smør, indtil det er helt flydende og smeltet i en gryde. Steg græskarternene i 2-3 min., til de er halv-møre og gyldne. De må godt karamellisere lidt, men de må IKKE brænde på. Tilsæt hakket hvidløg, og krydr med den sidste 1/3 af krydderiblandingen samt salt og peber.
Risottorisene skylles grundigt i flere hold koldt vand, og drænes i en sigte. De drænede ris tilsættes gryden med græskar, og sauteres i 1-2 min, til de er klare, uden at de tager farve. Dæk herefter risene med kogende vand. Kog stille og roligt, mens du rører i risene jævnligt. Tilsæt løbende mere vand, efterhånden som væden absorberes af risene.
Fortsæt, indtil risene er møre, men stadig har let bid (al dente). Det tager som regel 12-15 min. Det er vigtigt, at du rører et par gange undervejs, ellers brænder risottoen på. Smuldr 2/3 af osten fint, og vend den i risottoen.
Rør forsigtigt i risottoen, mens den når op til lige under kogepunktet. Tilsæt nu evt. et par tern smør, og rør rundt, til smørret er absorberet.
Lad risottoen hvile i 5 min. under låg. Smag til med salt og peber.
Vend hakket koriander i.
Rist græskarkerner på en tør pande, til de begynder at poppe og er gyldne. Hak dem groft, og drys med lidt salt.
Vend fisken i hvedemel, og steg den i 2 min. på hver side i lidt neutral olie og smør på en meget varm pande.
Som vist på billedet. Drys med knuste, ristede græskarkerner og drys det sidste ost over!
Velbekomme!
Sazón-krydderi er en krydderiblanding, der er meget udbredt som et generelt smagsgiver i mellemamerikansk og caribisk gastronomi.
Sazón krydderi indeholder:
25% Achiote, 15% spidskommen, 20% hvidløgspulver, 10% korianderfrø, 10% oregano, 10% sort peber, 10% urtesalt
Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.
Kundekommentarer ()