0
Sazón stegt skærising med hokkaidogræskar-risotto og koriander

Sazón stegt skærising med hokkaidogræskar-risotto og koriander

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Arborio risottorishvidløghokkaido græskarqueso fresco fra Onsild mejerikoriander
1 min.
Hokkaidogræskar-risotto

Sæt en kedelfuld vand over at koge.

Hak hvidløg fint.

Halvér græskarret, fjern kernerne med en ske, og skær frugtkødet i små tern (du behøver ikke skrælle græskarret).

Smelt smør i en gryde, og steg græskarternene i 2-3 min., til de er halv-møre og gyldne.

Tilsæt hakket hvidløg, og krydr med den sidste 1/3 af krydderiblandingen samt salt og peber.

Skyl og dræn risottorisene i en sigte, tilsæt dem til gryden med græskar, og sautér dem i 1-2 min, til de er klare.

Dæk risene med kogende vand, og kog stille og roligt, mens du rører i risene. Tilsæt løbende vand, efterhånden som væden absorberes af risene.

Fortsæt, indtil risene er møre (al dente). Det tager som regel 12-15 min. Rør undervejs, ellers brænder det på.

Smuldr 2/3 af osten, og vend i risottoen. Rør forsigtigt i risottoen, mens den når op til lige under kogepunktet. 

Lad risottoen hvile i 5 min. under låg, og smag til med salt og peber.

Vend hakket koriander i.

græskarkerner
20 min.
Græskarkerner

Rist græskarkerner på en tør pande, til de begynder at poppe og er gyldne. Hak dem groft, og drys med lidt salt. 

skærisingfilet uden skind
25 min.
Fisk

Fold fisken så den er lige tyk på begge side (se video ovenover)r. Krydr generøst med salt og knust sort peber på begge sider. Vend fisken i lidt hvede eller rugmel Steg på en eller 2 pander i rigeligt fe (se video ovenover)dstof. Jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg til fisken er gylden og sprød. Det tager 1-2 min. på hver side. Krydr igen med salt og peber. 

queso fresco fra Onsild mejerikoriandergræskarkerner
35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Drys med knuste, ristede græskarkerner, og smuldr det sidste ost over.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Sazón-krydderi er en krydderiblanding, der er meget udbredt som et generelt smagsgiver i mellemamerikansk og caribisk gastronomi. 

Sazón krydderi indeholder:

25% Achiote, 15% spidskommen, 20% hvidløgspulver, 10% korianderfrø, 10% oregano, 10% sort peber, 10% urtesalt

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.