0
Schnitzel af kuller/kulmule med spaghetti alla Milanese

Schnitzel af kuller/kulmule med spaghetti alla Milanese

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Italiensk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailbasilikumzittauerløghvidløg
1 min.
Tomatsauce

Pil hvidløg, og skær halvdelen i tynde skiver (gem resten til schnitzlerne). Skræl og hak løg fint. Sauter hvidløgene i en lille kasserolle i olivenolie, til de begynder at blive gyldne. Tilsæt løg og grofthakket tomat, og lad det koge igennem i 5-6 min. under låg. Mos det lidt sammen og tilsæt hakket basilikum (gem lidt til pynt). Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

raspkullerfilet uden skindparmigiano reggiano (Parmesan)hvidløg
15 min.
Fiske-Schnitzel del 1

Del fisken i portionsstykker, og krydr generøst med salt og knust sort peber på begge sider. Knus resten af hvidløgene fint, og smør massen på fisken. Vend først i mel, dernæst i et sammenpisket æg (alternativt lidt fløde eller mælk) og til sidst i rasp med lidt revet parmesan i. Sørg for at presse raspen/osten godt fast på fisken.

spaghetti, 50% fuldkornparmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Pasta

Kog pastaen i rigeligt godt saltet vand efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra og vend den kogte pasta sammen med tomatsaucen og masser af revet parmesan (gem lidt til pynt).

kullerfilet uden skind
30 min.
Fiske-Schnitzel del 2

Steg på en pande i rigeligt fedstof. Jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg til fiskene er gyldne, sprøde og netop gennemstegte. Det tager 2-3 min. på hver side.

35 min.
Anretning

Servér som vist på billedet med plukket basilikum og revet parmesan drysset over retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.