0
Schnitzel af lange med spaghetti alla Milanese

Schnitzel af lange med spaghetti alla Milanese

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailbasilikumzittauerløghvidløg
1 min.
Tomatsauce

Pil hvidløg, og skær halvdelen i tynde skiver (gem resten til schnitzlerne). Skræl og hak løg fint. Sauter hvidløgene i en lille kasserolle i olivenolie, til de begynder at blive gyldne. Tilsæt løg og grofthakket tomat, og lad det koge igennem i 5-6 min. under låg. Mos det lidt sammen og tilsæt hakket basilikum (gem lidt til pynt). Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

rasplangefilet uden skindparmigiano reggiano (Parmesan)hvidløg
15 min.
Fiske-Schnitzel del 1

Del fisken i portionsstykker, og krydr generøst med salt og knust sort peber på begge sider. Knus resten af hvidløgene fint, og smør massen på fisken. Vend først i mel, dernæst i et sammenpisket æg (alternativt lidt fløde eller mælk) og til sidst i rasp med lidt revet parmesan i. Sørg for at presse raspen/osten godt fast på fisken.

spaghetti, 50% fuldkornparmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Pasta

Kog pastaen i rigeligt godt saltet vand efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra og vend den kogte pasta sammen med tomatsaucen og masser af revet parmesan (gem lidt til pynt).

langefilet uden skind
30 min.
Fiske-Schnitzel del 2

Steg på en pande i rigeligt fedstof. Jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg til fiskene er gyldne, sprøde og netop gennemstegte. Det tager 2-3 min. på hver side.

35 min.
Anretning

Servér som vist på billedet med plukket basilikum og revet parmesan drysset over retten.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?