0
Schnitzel med forårsgrønt og lun citron

Schnitzel med forårsgrønt og lun citron

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg er vild med rå asparges. De er søde som ærter, men har også en fin bitterhed, der gør det ekstra lækkert til den sprøde schnitzel. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflergrønne aspargessommerkålforårsløg
1 min.
Kartofler og grønt:

Kom kartoflerne i kogende, saltet vand, og kog dem møre under låg. Afdryp dem inden servering, og vend dem evt. med lidt olivenolie og flagesalt. 

Snit den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Snit halvdelen af aspargesene i tynde skiver og resten i grove skiver. Snit kål og forårsløg fint.

citronFilet á la mørbradægrasp
5 min.
Citron og schnitzel:

Skær citronen i tykke skiver (mindst en skive pr. pers.), og steg skiverne på en tør, varm pande, til de er godt gyldne på begge sider. Tør panden af, og brug den til schnitzel. 

Skær kødet i skiver, så der er en skive pr. pers. Flæk hver skive halvt igennem, læg dem fladt ud på skærebrættet, og bank dem med håndfladen. Krydr med salt og peber. 

Vend kødet i mel, pisket æg og rasp, og steg schnitzlerne gyldne og sprøde i olie og lidt smør. Krydr med salt. 

hvidløgærter, frost
17 min.
Lune grøntsager:

Snit hvidløg i tynde skiver, og sautér det i olivenolie med en klat smør på en varm pande. Tilsæt de grove aspargessnitter, samt den lyse del af forårsløget. Sautér kort, tilsæt ærter, det meste kål (gem lidt til anretning) og 1-2 spsk. vand. Krydr med salt, og lad det hele lune kort sammen. Tilsæt evt. mere smør og/eller olivenolie, og smag til. 

20 min.
Anretning:

Anret lune grøntsager i dybe tallerkener, top med sprøde schnitzler og asparges, samt det sidste kål og det grønne af forårsløget. Servér med citron og kartofler. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?