0
Schnitzel med spaghetti & svampesovs
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Filet a la mørbrad, frilandsgrisraspcitron
1 min.
Schnitzel:

Del kødet på langs, og bank det evt. lidt ud. Krydr hver schnitzel med salt og peber på begge sider. Vend dem først i mel, herefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg kødstykkerne på en medium varm pande i halvt neutral olie/halvt smør, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 2-3 min. på hver side. Krydr gerne igen med salt og peber. Pres saften fra en citron over schnitzler og stegesmør.

svampe sovs
5 min.
Svampesauce:

Kog sovsen op i en gryde.

spaghetti, 50% fuldkornpecorino romano
8 min.
Pasta:

Kom pastaen i rigeligt, godt saltet og spilkogende vand (vandet skal smage salt som havvand) med et par teskefulde olivenolie, og lad den koge efter angivelsen på pakken. Hæld vandet fra, og lad pastaen dryppe godt af i et dørslag. Vend den med svampesaucen og lidt revet pecorino. Smag til.

citronkarsepecorino romano
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet med schnitzlerne oven på pastaen. Drys med karse og citronskal. Riv gerne ekstra pecorino over ved bordet.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?