0
Sechuan-stegt Hopballekylling med cashew i pita med kimchi-napakål

Sechuan-stegt Hopballekylling med cashew i pita med kimchi-napakål

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Kyllingestrimler fra HopballeSechuan peber
1 min.
Kylling del 1:

Kom kyllingen i en skål, og drys med Sechuan-peber og lidt salt. Vend rundt, så alle stykkerne er krydret. Vend med 1-2 spsk. god olivenolie. 

napa kål (kinakål)kimchi krydderiblanding
5 min.
Kimchi-napakål:

Skær kålen ud i mundrette stykker, og skyl dem grundigt. Drys med fint salt, og knug kålen og saltet med dine hænder. Lad blandingen stå i 5 minutter. Kasser det vand og salt, der måtte løbe fra. Vend den salte kål med kimchi krydderiblandingen og lidt sukker. Lad det trække, til det skal spises.

salathoved
10 min.
Salat:

Del salaten i mundrette bidder, og skyl den grundigt. Slyng den tør i en salatslynge.

store pita / somun
15 min.
Pita:

Lun pitabrødet i en brødrister eller i en brandvarm ovn i 2-3 minutter.

Kyllingestrimler fra Hopballecashewnødder
18 min.
Kylling del 2:

Hak cashewnødderne groft. Varm en god pande eller wok gryde op til meget høj varme. Kom en lille smule olie på, og rist kyllingen igennem sammen med de hakkede cashewnødder i 1-2 min., til kyllingen netop er gennemstegt.

yoghurt 3,5 %salathoved
20 min.
Anretning:

Fyld pitabrødet med skiftevis kål, kylling, salat og yoghurt.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?