Kom kyllingen i en skål, og drys med Sechuan-peber og lidt salt. Vend rundt, så alle stykkerne er krydret. Vend med 1-2 spsk. god olivenolie.
Skær kålen ud i mundrette stykker, og skyl dem grundigt. Drys med fint salt, og knug kålen og saltet med dine hænder. Lad blandingen stå i 5 minutter. Kasser det vand og salt, der måtte løbe fra. Vend den salte kål med kimchi krydderiblandingen og lidt sukker. Lad det trække, til det skal spises.
Del salaten i mundrette bidder, og skyl den grundigt. Slyng den tør i en salatslynge.
Lun pitabrødet i en brødrister eller i en brandvarm ovn i 2-3 minutter.
Hak cashewnødderne groft. Varm en god pande eller wok gryde op til meget høj varme. Kom en lille smule olie på, og rist kyllingen igennem sammen med de hakkede cashewnødder i 1-2 min., til kyllingen netop er gennemstegt.
Fyld pitabrødet med skiftevis kål, kylling, salat og yoghurt.
Kyllinger fra Hopballe Mølle
- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.
Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.
Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger.
Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.
Kimchi krydderiblanding indeholder:
Kundekommentarer ()