0
Sedani pasta med svinekød i tomatsovs med ristet rasp og hærvejsost

Sedani pasta med svinekød i tomatsovs med ristet rasp og hærvejsost

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket svinekød 4-7%
1 min.
Steg kødet

Varm en stor gryde op over høj varme. Når den er rygende varm, steges kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 5 min. Undgå at røre for meget rundt i kødet, så det kan få godt med farve og ikke begynder at koge.

løggulerodSkagenfood tomatsugo
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak løg og gulerod groft. Tilsæt begge dele til kødet undervejs, og lad dem stege, indtil de bliver gyldne. Hæld sugoen op til kødet, og tilsæt evt. lidt vand for at dække fyldet. Lad retten simre i ca. 15 min., og smag til med salt og peber.

rasp
20 min.
Rist raspen

Kom rasp og evt. tørrede krydderier fra hylden i en pande sammen med 1 tsk. olie pr. person. Rist i ca. 5 min. under omrøring, indtil det får godt med farve. Krydr godt med salt.

sedani, 50% fuldkorn
25 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

hærvejsost
30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og anret sovsen henover. Top med rasp og revet Hærvejs-ost.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
546 kcal
Fedt:
15,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,4 g
Kulhydrat:
54,6 g
heraf sukkerarter:
11,7 g
Kostfibre:
5,5 g
Protein:
42,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?