Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge til pastaen.
Hak hvidløg, løg, gulerod og grønkål groft.
Kom baconen i en stor gryde. Varm op ved middelhøj varme, og lad baconen stege i sit eget fedt, indtil den får godt med farve og bliver sprød.
Tag baconen op af gryden, og steg de hakkede grøntsager under omrøring i baconfedtet ved middel varme, indtil de falder lidt sammen.
Kog pastaen som angivet på pakken. Kogevandet fra pastaen skal ikke kasseres.
Hæld 1/2 spsk. hvedemel pr. person i gryden til de stegte grøntsager, og rør det godt ud.
Tilsæt fløden, spinaten og den kogte pasta. Bring retten til at simre under omrøring, indtil sovsen begynder at blive tyk. Hvis pastaen bliver tør, tilsættes lidt af kogevandet fra pastaen.
Smag retten til med salt og peber.
Fordel retten i dybe tallerkener, og top med den sprøde bacon.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.
Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Kommentarer og forslag til opskriften