0
Sedanini med stegt okse i cremet tomatsovs med rasp og dampet majs

Sedanini med stegt okse i cremet tomatsovs med rasp og dampet majs

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
hakket oksekød 3-6%
1 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme. Når gryden er rygende varm, steges kødet i 1/2 tsk. olie pr. person. Steg kødet uden at røre for meget rundt i det, så det kan få godt med farve.

løgchampignons
2 min.
Hak grøntsagerne

Hak svampene og løget groft. Når kødet har stegt i ca. 5 min., tilføres grøntsagerne efterhånden, som de er blevet hakket.

Steg grøntsagerne under omrøring i ca. 5 min.

fløde 9%tomatpassata
10 min.
Lad retten simre

Hæld fløden og passataen i gryden, og lad det simre i 15 min. Tilsæt evt. tørrede krydderier fra skabet som fx oregano, timian eller basilikum.

Sæt en anden gryde med rigeligt, saltet vand over at koge til pasta.

majssedani, 50% fuldkorn
15 min.
Kog pastaen og damp majsen

Kog pastaen som angivet på pakken.

Dæk bunden af en tredje gryde med vand, kom majsen i, og sæt den over på høj varme med låg på.

Lad majsen dampe i 5 min.

rasp
25 min.
Rist raspen

Kom raspen i en pande sammen med 1 tsk. olie pr. person. Rist i ca. 5 min. under omrøring, indtil raspen får godt med farve. Krydr godt med salt.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i skåle, anret sovsen henover, og top med den ristede rasp. Servér majsen til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
584 kcal
Fedt:
19,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
60,1 g
heraf sukkerarter:
11,5 g
Kostfibre:
5,3 g
Protein:
38,6 g