0
Sedanini med stegt okse i cremet tomatsovs med rasp og dampet majs

Sedanini med stegt okse i cremet tomatsovs med rasp og dampet majs

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fuldkornsdurumhvedemel, Durumhvedemel, Mælk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket oksekød 3-6%
1 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme. Når gryden er rygende varm, steges kødet i 1/2 tsk. olie pr. person. Steg kødet uden at røre for meget rundt i det, så det kan få godt med farve.

løgchampignons
2 min.
Hak grøntsagerne

Hak svampene og løget groft. Når kødet har stegt i ca. 5 min., tilføres grøntsagerne efterhånden, som de er blevet hakket.

Steg grøntsagerne under omrøring i ca. 5 min.

fløde 9%tomatpassata
10 min.
Lad retten simre

Hæld fløden og passataen i gryden, og lad det simre i 15 min. Tilsæt evt. tørrede krydderier fra skabet som fx oregano, timian eller basilikum.

Sæt en anden gryde med rigeligt, saltet vand over at koge til pasta.

majssedanini, 50% Fuldkorn
15 min.
Kog pastaen og damp majsen

Kog pastaen som angivet på pakken.

Dæk bunden af en tredje gryde med vand, kom majsen i, og sæt den over på høj varme med låg på.

Lad majsen dampe i 5 min.

rasp
25 min.
Rist raspen

Kom raspen i en pande sammen med 1 tsk. olie pr. person. Rist i ca. 5 min. under omrøring, indtil raspen får godt med farve. Krydr godt med salt.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i skåle, anret sovsen henover, og top med den ristede rasp. Servér majsen til.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

 

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Entroterra SpA)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
584 kcal
Fedt:
19,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
60,1 g
heraf sukkerarter:
11,5 g
Kostfibre:
5,3 g
Protein:
38,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?