0
Penne med stegt okse i cremet tomatsovs med rasp og dampet majs

Penne med stegt okse i cremet tomatsovs med rasp og dampet majs

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket oksekød
1 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme. Når gryden er rygende varm, steges kødet i 1/2 tsk. olie pr. person. Steg kødet uden at røre for meget rundt i det, så det kan få godt med farve.

løgchampignons
2 min.
Hak grøntsagerne

Hak svampene og løg groft og hvidløg fint . Når kødet har stegt i ca. 5 min., tilføres grøntsagerne efterhånden, som de er blevet hakket.

Steg grøntsagerne under omrøring i ca. 5 min.

fløde 38% (piskefløde)tomatpassata
10 min.
Lad retten simre

Hæld fløden og passataen i gryden, og lad det simre i 15 min. Tilsæt evt. tørrede krydderier fra skabet som fx oregano, timian eller basilikum.

Sæt en anden gryde med rigeligt, saltet vand over at koge til pasta.

majspenne pasta
15 min.
Kog pastaen og damp majsen

Kog pastaen som angivet på pakken.

Dæk bunden af en tredje gryde med vand, kom majsen i, og sæt den over på høj varme med låg på.

Lad majsen dampe i 5 min.

rasp
25 min.
Rist raspen

Kom raspen i en pande sammen med 1 tsk. olie pr. person. Rist i ca. 5 min. under omrøring, indtil raspen får godt med farve. Krydr godt med salt.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i skåle, anret sovsen henover, og top med den ristede rasp. Servér majsen til.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
584 kcal
Fedt:
19,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
60,1 g
heraf sukkerarter:
11,5 g
Kostfibre:
5,3 g
Protein:
38,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?