Forvarm ovnen til 200 grader, læg fisken i et ovnfast fad, smør den med sennep, og gem den til senere.
Pil det yderste lag af forårsløg, og skræl gulerod. Skyl begge dele grundigt, skær gulerod i stave, og spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir sammen med forårsløg. Vend grøntsagerne i 2 tsk. olie pr. person, og drys med salt. Bages i ca. 15 min., indtil det har fået en mørk overflade og er blevet mørt. Skru efterfølgende ovnen ned på 100 grader, og bag fisken med skindsiden opad i ca. 8 min. Se hele tiden til fisken, og tag den ud, når du kan trække skindet af.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Skyl rucolaen og æblet grundigt, og afdryp for vand. Skær skrællen af appelsinen, og skær efterfølgende appelsinkødet i mundrette stykker. Skær også æblet og de bagte forårsløg og gulerødder i stykker, overfør det hele til en skål, og tilsæt rucolaen.
Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og lidt salt og peber pr. person i en skål. Vend dressingen sammen med salaten og bulguren lige før servering.
Fordel salaten i dybe tallerkener, anret fisken henover og top med græskarkernerne.
Kundekommentarer ()