0
Sennepsbagt kulmule med bagte forårsløg og gulerod i appelsinsalat med rucola og æble

Sennepsbagt kulmule med bagte forårsløg og gulerod i appelsinsalat med rucola og æble

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
filet royal af kulmule med skindsennepforårsløg
1 min.
Fisk og forårsløg

Forvarm ovnen til 200 grader, læg fisken i et ovnfast fad, smør den med sennep, og gem den til senere.

Pil det yderste lag af forårsløg, og skræl gulerod. Skyl begge dele grundigt, skær gulerod i stave, og spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir sammen med forårsløg. Vend grøntsagerne i 2 tsk. olie pr. person, og drys med salt. Bages i ca. 15 min., indtil det har fået en mørk overflade og er blevet mørt. Skru efterfølgende ovnen ned på 100 grader, og bag fisken med skindsiden opad i ca. 8 min. Se hele tiden til fisken, og tag den ud, når du kan trække skindet af. 

bulgursalt
10 min.
Bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

græskarkerner
15 min.
Kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

appelsinrucolarødt æbleolivenolie, ekstra jomfrusort pebereddike
20 min.
Salaten

Skyl rucolaen og æblet grundigt, og afdryp for vand. Skær skrællen af appelsinen, og skær efterfølgende appelsinkødet i mundrette stykker. Skær også æblet og de bagte forårsløg og gulerødder i stykker, overfør det hele til en skål, og tilsæt rucolaen. 

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og lidt salt og peber pr. person i en skål. Vend dressingen sammen med salaten og bulguren lige før servering. 

30 min.
Anretning

Fordel salaten i dybe tallerkener, anret fisken henover og top med græskarkernerne. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
520 kcal
Fedt:
15,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,3 g
Kulhydrat:
55,8 g
heraf sukkerarter:
20,6 g
Kostfibre:
12,6 g
Protein:
34,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?