0
Sennepshakkebøf med nye gulerødder og ricotta

Sennepshakkebøf med nye gulerødder og ricotta

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødderhvidløg
1 min.
Bag gulerødderne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft, og dæk en bageplade med bagepapir.

Spred gulerødderne ud på bagepladen, vend dem i revet hvidløg, 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt.

Bag gulerødderne i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

nye kartofler
10 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

hakket oksekød 3-6%senneprasp
15 min.
Forbered hakkebøfferne

Form en hakkebøf pr. person.

Pensl bøfferne med sennep, og vend dem efterfølgende i rasp.

20 min.
Steg hakkebøfferne

Varm en pande op til middelhøj varme.

Steg hakkebøfferne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på hver side, indtil raspen er gylden, og bøffen stadig er rosa i midten. Hvis den skal være helt gennemstegt, skal den steges 3 min. på hver side.

Krydr med salt og peber.

frisk ricotta
25 min.
Afslut salaten

Krydr ricottaen med salt, spred den ud på et fad, og anret gulerødderne henover.

30 min.
Anretning

Servér hakkebøfferne med bagte gulerødder og kogte kartofler.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
22,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
56,5 g
heraf sukkerarter:
15,2 g
Kostfibre:
9,6 g
Protein:
37,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?