0

Sennepskrebinetter med stuvet fennikel, spinat og purløgskartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

gulerodFennikel
3 min.
Hak grøntsagerne

Hak fenniklen og guleroden i små tern og overfør til en gryde med olie. Steg grøntsagerne ved middel varme i ca. 5 min., indtil de bliver møre.

Hakket grisekøddijon senneppanko rasp
10 min.
Form krebinetterne

Form kødet til bøffer, og krydr dem med salt og peber.

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Pensl bøfferne med sennep, og vend dem efterfølgende i raspen.

Steg bøfferne i olie i ca. 6 min. på hver side.

fløde 38% (piskefløde)spinat
15 min.
Rør stuvningen

Hæld fløden i fenniklen og lad det reducere lidt ned, indtil fløden bliver cremet. Smag retten til med salt og peber. Et par minutter før servering, kommes spinaten i og simre, indtil den er faldet sammen.

purløg
25 min.
Hak purløget

Hak purløget fint og vend med kartoflerne sammen med olivenolie, salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér krebinetterne med kartoflerne og stuvningen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.