Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Indstil ovnen på 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Dæk en ny bradepande med bagepapir.
Flæk gulerødderne i 4 stykker og spred ud på bagepladen med 1/2 spsk. olie pr. person, riv halvdelen af hvidløget henover og krydr med salt og peber.
Bag rødderne i ca. 15 min., indtil de har fået lidt farve og er blevet møre.
Pensl kyllingen med sennepen, krydr med salt og vend den i raspen.
Steg kyllingen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2-3 min. på hver side, indtil det har fået en flot gylden farve og er gennemstegt.
Riv resten af hvidløget ned i en skål og tilsæt hakket dild og citronsaften. Krydr med salt og peber og rør det godt rundt.
Anret gulerødderne på et fad med vinaigretten henover.
Servér kyllingen med gulerødderne og kartoflerne.
Kundekommentarer ()