0
Sennepsstegt kotelet med rösti og svampesauce

Sennepsstegt kotelet med rösti og svampesauce

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rösti: Skræl og riv kartoflerne på den grove side af et rivejern - riv også skalotteløg (gem 1/3 til saucen) - kom begge dele i en skål og drys med 1 eller 2 tsk. fint salt. Vend det grundigt rundt og lad det trække i 10 min. Nu skal væden vrides fra ved at knuge håndfulde i hænderne og presse så meget vand ud som muligt. Steg små eller store rösti på en god slip let pande i neutral olie eller form til små boller og bag i ovnen på bagepapir dryppet med olie i 35-40 min. ved 180 grader til de er møre, sprøde og gyldne (de bliver bedst stegt på en pande - ovnmetoden er dog nok lidt nemmere).

Koteletter: Krydr koteletterne med salt og peber. Smør et tyndt lag Dijon på begge sider. Kom raspen i en flad tallerken og tryk koteletterne ned i raspen, så det sidder godt fast. Steg dem i 3-4 min. på begge sider på en pande i rigeligt fedtstof - jeg bruger ½ neutral olie og ½ smør.

Svampesauce: Rens og skyl svampene grundigt. Skær dem i 3-4 mm tykke skiver. Rist dem af på den pande (genbrug fedtstoffet hvis det ikke er branket!), hvor koteletterne er stegt på sammen med finthakket hvidløg og løg. Tilsæt fløde og kog igennem til saucen begynder at blive cremet. Pluk basilikum og hak det fint - vend det i saucen og smag til med salt og peber.

Anretning: Som vist på billedet.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?