0
Sennepstorsk med bløde løg, bagte kartofler, saltet yoghurt og syltede gulerødder

Sennepstorsk med bløde løg, bagte kartofler, saltet yoghurt og syltede gulerødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Sennep, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Selleri

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

løg
10 min.
Steg løget

Skær løget i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller kasserolle. Sæt panden/kasserollen over ved middelhøj varme, og steg løgene i 1/2 spsk. olie pr. person. Løgene skal steges i ca. 10 min. under omrøring, til de er karamelliserede og bløde. Krydres med salt.

gulerodSkagen Secret krydderi
15 min.
Sylt gulerødderne

Skær gulerødderne i lange tynde strimler med en tyndskræller.

Hæld 3 spsk. eddike pr. person i en kasserolle sammen med gulerødderne, krydderiblandingen og lidt salt.

Når eddiken koger, slukkes for varmen. Lad gulerødderne trække i eddiken indtil servering.

græsk yoghurt 2 %
20 min.
Krydr yoghurten

Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt. 

filet royal af torsk uden skindsenneprasp
25 min.
Steg fisken

Skær fisken i store stykker, pensl den med sennep på alle sider, og vend den med raspen. 

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i ca. 2 min. ved middelvarme, indtil raspen får godt med farve. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i yderligere 2 min.

Tag fisken af panden, og servér straks. 

35 min.
Anretning

Servér fisken med de bløde løg, syltede gulerødder, bagte kartofler og saltet yoghurt.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
593 kcal
Fedt:
24 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,5 g
Kulhydrat:
54,4 g
heraf sukkerarter:
13,5 g
Kostfibre:
8,1 g
Protein:
35,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?