0

Sennepstorsk med søde kartofler og broccoli i sesamvinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

søde kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

hvidløgbroccoli
10 min.
Bag broccolien

Dæk en ny bradepande med bagepapir.

Skær broccolien i grove stykker og overfør til bagepladen. Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person, revet hvidløg, salt og peber. 

Bag broccolien i ca. 15 min. indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

torskefilet uden skind
15 min.
Bag fisken

Skær fisken i portionsstørrelser, krydr godt med salt og pensl med sennepen.

Kom fisken i et ildfast fad og bag i ca. 10 min., indtil den begynder at flage.

ristet sesamoliecitron
20 min.
Rør broccolisalaten

Kom broccolien i en stor skål og vend med revet citronskal, citronsaft og sesamolien. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne og broccolien.

Kommentarer og forslag til opskriften