Skræl de søde kartofler, og skær dem i små rustikke stykker. Kog dem under låg i en smule vand og smør, til de er møre. Du skal kun bruge ca. 1/2 til 1 dl vand. Mos kartoflerne til en grov kompot, og smag til med lidt cajun krydderi (brug ca. det 1/3 her), salt samt en smule limeskræl og -saft. Gem nogle limebåde til anretning.
Skræl gulerødder og skær dem i julienne på et mandolinjern. Snit kålen så fint du kan. Drys kål og gulerødder med lidt fint salt og knug salten ind i det med hænderne. Lad dem salte i 5 min. Dræn det vand der måtte løbe fra og vend snittet kål og gulerødder sammen med hakket persille (gem lidt til pynt) mayonnaise, og smag til med lidt cajun krydderi (brug ca. 1/3 her) samt salt, peber og lidt sukker.
Skær fisken ud i mindre stykker, og krydr dem med det sidste cajunkrydderi og salt. Kom kikærtemel og sesamfrø i en skål, og bland det sammen. Vend fisken i blandingen, og steg fisken på en pande i neutral olie, til den er sprød, gylden og gennemstegt.
Som vist på billedet. Drys med det sidste hakkede persille. Servér limebåde til.
Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Kundekommentarer ()