Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skær filet a la mørbrad i aflange skiver, så der er et stykke kød pr. pers. Bank det let fladt med hånden eller en kødhammer (ikke for voldsomt).
Fyld sesamfrø i en dyb tallerken, og tryk kødet godt ned deri.
Steg schnitzlerne stille og roligt i olie på en varm pande i ca. 3-4 min. på hver side, eller til kødet er akkurat gennemstegt, og paneringen er gylden (Pas på den ikke brænder på). Krydr med salt.
Snit kålen, og skær agurken i skiver.
Vend begge dele med en smule olivenolie, eddike, salt og peber, og anret salaten på et lille fad.
Skær citronen i både.
Rør en dressing af tahin og yoghurt, og smag til med lidt citronsaft, salt og en smule revet hvidløg.
Anret dressingen i en skål, og drys med lidt røget paprika.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med kålsalat, schnitzel og lidt dressing, og servér med resten af dressingen og citronbåde til.
Kundekommentarer ()