Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., krydr dem med salt, og gem dem til senere.
Rist sesamfrø på en tør pande til de popper, og bliver gyldne. Knus dem let i en morter med lidt salt.
Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele på den fine side af et rivejern.
Pil løget, og hak det fint. Rens forårsløg og skær det i mindre stykker (brug også den grønne del som gemmes til pynt)
Hak champignons groft.
Varm en wok eller gryde op til middel varme. Steg et godt vrid sort peber i 2 spsk. olie pr. person i 30 sek. under omrøring. Tilføj svampe, løg og forårsløg, og steg i 2 min. under omrøring. Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg yderligere et par minutter.
Kom tomatpureen i, og steg den med i 1 minut.
Hæld lidt vand i gryden (ca. 1/2 dl pr. pers. du laver mad til), og lad retten simre i ca. 2 min.
Lav en blanding af 1/2 spsk. maizena og 1 spsk. vand pr. person i en skål, og rør det rundt til en homogen masse. Hæld massen i gryden af flere omgange. imens du rører rundt. Når væden nu har den rette sovsede konsistens skal den blot simre i 1 min. Vend halvdelen af de ristede sesamfrø i sovsen, og smag den til med salt og lidt sukker.
Kog nudlerne i rigeligt godt saltet vand i 2-3 min., og sigt vandet fra.
Vend fiskestykkerne i lidt maizena eller hvedemel, der er blandet med det sidste sesam, og steg fiskestykkerne i lidt neutral olie på en meget varm pande.
Vend fisken ned i sovsen, og lad det simre i 10 sek. Smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker.
Fordel nudlerne i skåle, og servér fisk og sovs henover. Drys med lidt af de grønne toppe fra forårsløgene.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()