0
Sesambagt ising med quinoa, avokado og hytteost samt ristede broccoli

Sesambagt ising med quinoa, avokado og hytteost samt ristede broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kogt quinoa: Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den skyllede quinoa i en gryde, og tilsæt vand, så det dækker. Kog i 10 min., sluk og lad quinoaen trække i yderligere 10 min. Krydr med saltm og lad quinoaen køle lidt af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra.

Ristet sesam: Kom sesamfrøene i et ovnfast fad, og bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader i ca. 6-8 minutter. Kom lidt salt ved, og knus dem groft med en morter eller i en blender.

Quinoasalat med avokado: Skær avokado i tern, hak halvdelen af rødløget fint og rør begge dele med hytteost og drænet, let afkølet quinoa. Smag til med salt, peber, lidt sukker samt citronsaft og lidt af den gule skal. Kom det hele i en skål eller et fad, dryp generøst med din bedste olivenolie, og kværn sort peber over.

Fisk: Soigner fileterne, fold dem på den lange led, og krydr med salt og sort peber. Kom fisken i et smurt ildfast fad. Fordel halvdelen af de ristede sesamfrø oven på fiskestykkerne, og bag fisken i en forvarmet ovn ved 200 grader i 6-7 minutter.

Stegt broccoli: Skær broccoli i små buketter, og skær evt. den skrællede stok i tynde skiver. Rist broccolien på en pande i lidt olie eller smør i ca. 3-4 min. Kom de sidste sesamfrø ved, og sving rundt. Krydr med salt, peber og det sidste finthakkede rødløg.

Anretning: Som vist. Server evt. med citronbåde.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?