0
Sesambagt Skærising med peberfrugtkompot

Sesambagt Skærising med peberfrugtkompot

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Peberfrugtkompot:

Start med peberfrugterne: Halvér peberfrugterne og fjern kernerne. Bag dem i ovnen med skindsiden opad ved 200 grader indtil skindet bliver mørkt/sort. Tag dem ud, put dem i en plastpose og lad dem køle af. Skindet kan herefter nemt fjernes og peberfrugter skæres i mindre stykker. Skær løget i tern og svits det i en gryde i lidt olie. Tilsæt peberfrugterne og kort herefter hvidvinen, safran eller evt. gurkemeje. Lad det koge til halvdelen af væden er væk. Tag det af blusset og rør smørret i til sidst. Smag til med salt og peber.

Skærising:

Vend fileterne i æggehvide og drys med sesamfrø efter behag og krydr med salt og peber. Læg fileterne på en bageplade og bag dem i 5-7 min. ved 190 grader.

Server retten med ovnbagte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften