Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.
Kog mukimame i en gryde med saltet vand i ca. 1 min., og afdryp dem grundigt, når de er færdigkogte.
Snit pak choy super groft, og damp-steg den ca. 1 min. i olie og et par spsk. kogende vand i en sauterpande. Krydr med salt eller lidt soyasauce, hvis du har.
Skær agurken i tern.
Skær fisken i tern, og vend dem i sesamfrø, som trykkes godt fast, så de klistrer på fisken.
Steg fisken i ca. 2-4 min. i alt i rigeligt olie på en varm pande, og krydr med salt.
Rør mayonnaise med lidt sriracha sauce efter smag, og smag til med en smule limesaft og salt.
Skær resten af limen i små både.
Anret ris i dybe tallerkener eller store skåle.
Top med snittet pak choy, mukimame, agurketern, fisk og chilimayo, og servér straks med limebåde og evt. soyasauce til.
TIP: Jeg kan lide, at samle alle ingredienser som en bowl. Men du kan sagtens sætte alle elementerne på bordet, så man kan samle selv, og alle kan vælge det, de allerbedst kan lide.
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kommentarer og forslag til opskriften