0
Chilistegte deller i vietnamesiske ruller

Chilistegte deller i vietnamesiske ruller

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødløgsukker
1 min.
Syltede rødløg

Lav en lage af 2 spsk. eddike pr. person, lidt salt, sukker og vand. 

Pil løget, og skær det i tynde skiver. Vend løgene i eddikelagen og lad det trække. 

gulerodglaskål
10 min.
Gulerod og glaskål

Skræl guleroden og glaskålet, skyl dem grundigt under vand, og skær dem i tynde stave med en skarp kniv eller evt. med et mandolinjern. 

nam pla (fiskesauce)citronsukkerhvidløg
20 min.
Sovsen

Pil hvidløget, riv det ned i en skål, og bland lige dele fiskesauce, citronsaft og sukker herned. Det skal smage kraftigt, men hvis smagen bliver for heftig, så tilsæt evt. lidt vand.

hakket svinekød 4-7%Sriracha sauceolivenolie, ekstra jomfru
25 min.
Kødet

Varm en pande op ved høj varme, og vend kødet i srirachaen og ca. 1/4 tsk. salt pr. person. 

Form nogle grove "brud" af kød, og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person, når panden er rygende varm. Steg kødet ca. 2 min. på to sider. 

Vietnamesisk rispapir / Bánh tráng
30 min.
Anretning

Forbered et stort fad med vand til middagen, hvor rispapiret kan udbløde. Det skal kun lige ned og dækkes i 1-2 sek. De er stadig helt hårde, når du trækker dem op, men de skal nok blive helt bløde og lækre, når du er færdig med at komme fyld på. Læg fyldet på i den rækkefølge du foretrækker, og fold rispapiret rundt om, så der dannes en forårsrulle. 

Bonusinfo

Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
567 kcal
Fedt:
16,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,5 g
Kulhydrat:
69,9 g
heraf sukkerarter:
10,1 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
30,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?