Lav en lage af 2 spsk. eddike pr. person, lidt salt, sukker og vand.
Pil løget, og skær det i tynde skiver. Vend løgene i eddikelagen og lad det trække.
Skræl guleroden og glaskålet, skyl dem grundigt under vand, og skær dem i tynde stave med en skarp kniv eller evt. med et mandolinjern.
Pil hvidløget, riv det ned i en skål, og bland lige dele fiskesauce, citronsaft og sukker herned. Det skal smage kraftigt, men hvis smagen bliver for heftig, så tilsæt evt. lidt vand.
Varm en pande op ved høj varme, og vend kødet i srirachaen og ca. 1/4 tsk. salt pr. person.
Form nogle grove "brud" af kød, og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person, når panden er rygende varm. Steg kødet ca. 2 min. på to sider.
Forbered et stort fad med vand til middagen, hvor rispapiret kan udbløde. Det skal kun lige ned og dækkes i 1-2 sek. De er stadig helt hårde, når du trækker dem op, men de skal nok blive helt bløde og lækre, når du er færdig med at komme fyld på. Læg fyldet på i den rækkefølge du foretrækker, og fold rispapiret rundt om, så der dannes en forårsrulle.
Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.
Kundekommentarer ()