0
Chilistegte deller i vietnamesiske ruller

Chilistegte deller i vietnamesiske ruller

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
rødløgsukker
1 min.
Syltede rødløg

Lav en lage af 2 spsk. eddike pr. person, lidt salt, sukker og vand. 

Pil løget, og skær det i tynde skiver. Vend løgene i eddikelagen og lad det trække. 

gulerodglaskål
10 min.
Gulerod og glaskål

Skræl guleroden og glaskålet, skyl dem grundigt under vand, og skær dem i tynde stave med en skarp kniv eller evt. med et mandolinjern. 

nam pla (fiskesauce)citronsukkerhvidløg
20 min.
Sovsen

Pil hvidløget, riv det ned i en skål, og bland lige dele fiskesauce, citronsaft og sukker herned. Det skal smage kraftigt, men hvis smagen bliver for heftig, så tilsæt evt. lidt vand.

hakket svinekød 4-7%Sriracha sauceolivenolie, ekstra jomfru
25 min.
Kødet

Varm en pande op ved høj varme, og vend kødet i srirachaen og ca. 1/4 tsk. salt pr. person. 

Form nogle grove "brud" af kød, og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person, når panden er rygende varm. Steg kødet ca. 2 min. på to sider. 

Vietnamesisk rispapir / Bánh tráng
30 min.
Anretning

Forbered et stort fad med vand til middagen, hvor rispapiret kan udbløde. Det skal kun lige ned og dækkes i 1-2 sek. De er stadig helt hårde, når du trækker dem op, men de skal nok blive helt bløde og lækre, når du er færdig med at komme fyld på. Læg fyldet på i den rækkefølge du foretrækker, og fold rispapiret rundt om, så der dannes en forårsrulle. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
567 kcal
Fedt:
16,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,5 g
Kulhydrat:
69,9 g
heraf sukkerarter:
10,1 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
30,6 g