Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom 200 ml. vand pr. pers. i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du 40 g. polentamel pr. pers., imens du pisker. Skru ned for gryden, og lad det småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.
Lige inden servering, rører du mælk i polentaen, varmer den op igen, og smager til med salt. Polentamel suger rigtig meget væde, så der skal tilføres mere vand eller mælk, end man lige tror.
Sæt en anden grydefuld vand over at koge. Du skal bruge 1 liter vand pr. kuvert. Kom lidt salt i vandet.
Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med salt.
Skrub gulerødderne, og flæk dem i halve på langs. Varm en pande op ved mellemhøj varme, og tilsæt sesamolien. Steg gulerødderne ca. 10-15 min., til de har taget masser af farve.
Snit hvidløgene helt tyndt. Fjern de groveste stilke på kålen, og snit den i tynde strimler. 2 min før gulerødderne er færdige, tilsætter du sesamfrø, hvidløg og kål, og vender det hele godt rundt, indtil kålen er mørnet, og faldet en smule sammen. Smag til med soya eller salt, og masser af limesaft.
Når vandet i gryden koger, kommer du fisken ned i, og slukker for gryden. Lad det trække under låg ca. 5-10 min., til den er mælkehvid og gennemtilberedt.
Anret polenta i bunden af en tallerken med fisk og grønt ovenpå.
Kundekommentarer ()