0
Sesamstegte gulerødder med grønkål, pocheret mørksej og polenta

Sesamstegte gulerødder med grønkål, pocheret mørksej og polenta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

polentamelsødmælk
1 min.
Lav polenta

Kom 200 ml. vand pr. pers. i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du 40 g. polentamel pr. pers., imens du pisker. Skru ned for gryden, og lad det småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

Lige inden servering, rører du mælk i polentaen, varmer den op igen, og smager til med salt. Polentamel suger rigtig meget væde, så der skal tilføres mere vand eller mælk, end man lige tror.

mørksejfilet uden skind
5 min.
Forbered fisk

Sæt en anden grydefuld vand over at koge. Du skal bruge 1 liter vand pr. kuvert. Kom lidt salt i vandet. 

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med salt.

gulerøddersesamfrøristet sesamoliehvidløglimegrønkål
10 min.
Steg gulerødder

Skrub gulerødderne, og flæk dem i halve på langs. Varm en pande op ved mellemhøj varme, og tilsæt sesamolien. Steg gulerødderne ca. 10-15 min., til de har taget masser af farve.

Snit hvidløgene helt tyndt. Fjern de groveste stilke på kålen, og snit den i tynde strimler. 2 min. før gulerødderne er færdige, tilsætter du sesamfrø, hvidløg og kål, og vender det hele godt rundt, indtil kålen er mørnet, og faldet en smule sammen. Smag til med soya eller salt, og masser af limesaft.

mørksejfilet uden skind
20 min.
Pochér fisken

Når vandet i gryden koger, kommer du fisken ned i, og slukker for gryden. Lad det trække under låg ca. 5-10 min., til den er mælkehvid og gennemtilberedt. 

30 min.
Anretning

Anret polenta i bunden af en tallerken med fisk og grønt ovenpå. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?