0
Sesamstegte gulerødder med sortkål, pocheret kulmule og polenta

Sesamstegte gulerødder med sortkål, pocheret kulmule og polenta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sesam, Nødder, Kulmule, Mælk, Soya

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

polentamelsødmælk
1 min.
Lav polenta

Kom 200 ml. vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du 40 g. polentamel pr. person, imens du pisker. Skru ned for gryden, og lad det småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

Lige inden servering, rører du mælk i polentaen, varm den op igen, og smag til med salt. Polentamel suger rigtig meget væde, så der skal tilføres mere vand eller mælk, end man lige tror.

kulmulefilet uden skind
5 min.
Forbered fisk

Sæt en anden grydefuld vand over at koge. Du skal bruge 1 liter vand pr kuvert. Kom lidt salt i vandet. 

Skær fisken i kuvertstykker og krydder dem med salt.

palmekålgulerøddersesamfrøristet sesamoliehvidløglime
10 min.
Steg gulerødder

Skrub gulerødderne og flæk dem i halve på langs. Varm en pande op ved mellemhøj varme og tilsæt sesamolien. Steg gulerødderne ca. 10-15 min.  til de har taget masser af farve.

Snit hvidløgene helt tyndt. Fjern de groveste stilke på kålen og snit den i tynde strimler. 2 min før gulerødderne er færdige tilsætter du sesamfrø, hvidløg og kål og vender det hele godt rundt indtil kålen er mørnet og faldet en smule sammen. Smag til med soya eller salt og masser af limesaft.

kulmulefilet uden skind
20 min.
Pocher fisken

Når vandet i gryden koger, kommer du fisken ned i og slukker for gryden. Lad det trække under låg ca. 5-10 min. til den er mælkehvid og gennemtilberedt. 

30 min.
Anretning

Anret polenta i bunden af en tallerken med fisk og grønt ovenpå. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?