0
Sharwarma style pizza med oksestrimler og salat

Sharwarma style pizza med oksestrimler og salat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Pizza
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg kan lide at grøntsager og kød er stegt sammen.

Men foretrækker du rå peberfrugt, kan du også sagtens spise det sådan.

 

 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdejcreme fraiche 18%za'atar
1 min.
Pizza

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft, eller så varmt som muligt. 

Rul dejene ud, og læg dem på bagepapir på bageplader. Smør dem med et tyndt lag creme fraiche, drys med za´atar, og dryp med olivenolie.

Bag dem i den varme ovn i ca. 10 min. 

 

løgoksekød i strimlerShawarma krydderirød peberfrugt
8 min.
Shawarma style oksekød

Skær løg og peberfrugt i strimler. 
Steg først kødet i olivenolie på en supervarm pande i 2-3 min., til det er gyldent. Krydr med salt og peber, og tag det af panden. 

Varm panden op igen. Kom mere olie på, og steg peberfrugt og løg ved høj varme i 2-3 min. Krydr med salt.

Tilsæt kød og væden det har smidt, steg ganske kort, og krydr med sharwarmakrydderi. 

hjertesalat
27 min.
Anretning

Snit salaten. 

Anret den varme pizza med stegt shawarma og sprød salat, og nyd straks -  evt. med en god chilisauce til.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?