Salat: Skrub rødbederne og kog dem møre i letsaltet vand. Gnid skindet af og skær dem i små tern. Vend med lidt olie, 1 tsk. revet appelsinskal, saft af ½ appelsin, sukker, salt og peber og smag til - tilsæt evt. lidt eddike, hvis der ønskes mere syre. Skær æblerne i små tern og vend halvdelen sammen med rødbederne. Anret på et fad og drys med resten af æblerne og grofthakket persille.
Pie: Skræl kartoflerne (kan også laves med skræl), skær kartoflerne i grove tern og kog dem møre i usaltet vand. Mos dem godt med smørret og smag til med salt og peber.
Hak løg og hvidløg og sauter dem i lidt olie. Kom kødet ved og brun det af med salt og peber. Skær imens selleristænglerne i små tern og kom dem ved sammen med majs og fond. Lad det simre 10 min. til det er kogt godt sammen og smag til.
Kom saucen i bunden af et ildfast fad og fordel kartoffelmosen ovenpå. Bag pien ved 200 grader i ca. 30 min. til den bobler i kanten og overfladen er gylden.
Server en sprød grøn salat og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften