Sæt en gryde med vand over at koge. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i ca. 15 min., til de er helt møre. Dræn vandet fra (men gem det), og mos kartoflerne med et piskeris eller en stavblender. Tilsæt fløden og evt. kogevandet for at give mosen en cremet konsistens. Smag til med salt.
Forvarm ovnen ved 200 grader.
Pil løget, skræl guleroden og skyl det sammen med timianen. Lad timianen være hel, og hak grøntsagerne fint.
Sæt en gryde eller en pande over ved høj varme. Når gryden er rygende varm, steges kødet i 1/2 spsk. olivenolie pr. person uden for meget omrøring i ca. 5 min., til det har fået godt med farve. Skru lidt ned for varmen, tilsæt grøntsagerne og steg yderligere 5 min. under omrøring. Hæld tomatsovsen i, og lad retten simre i ca. 5 min, indtil sovsen er tyknet lidt. Smages til med salt og peber.
Spred ragouten ud på et ildfast fad, og kom mosen henover. Drys med rasp, og bag retten i ca. 20 min., indtil raspen har fået godt med farve.
Servér retten umiddelbart efter, den er kommet ud af ovnen.
Kundekommentarer ()