Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre, ca. 10 minutter.
Skræl kartoflerne, skær dem i tern, og kog dem i saltet vand i ca. 20 minutter, til de er helt møre.
Hak løgene fint, og kom dem i en gryde. Kom olien i, og steg løget under omrøring ved middelhøj varme i ca. 5 minutter, indtil løget begynder at tage godt med farve. Riv hvidløget og ingefæren på den fine side af et rivejern. Kom hvidløg, ingefær og garam marsala i gryden, og steg under omrøring i et par minutter.
Hæld de flåede tomater i retten og tilsæt drænede linser. Lad retten simre i ca. 10 min og smag til med salt og peber.
Dræn vandet fra kartoflerne, og pisk kartoflerne med creme fraichen og æggeblommen. Smag til med salt og peber.
Kom tomatsovsen i et ildfast fad og spred kartoffelmosen ud over. Bag retten i ca. 20-30 min., indtil kartoffelmosen har fået en flot afbagt kulør.
Servér retten direkte fra ovnen.
Kundekommentarer ()