0
Shepherds pie med de puy linser, ingefær og creme fraiche

Shepherds pie med de puy linser, ingefær og creme fraiche

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser fra Puy
1 min.
Kog linserne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt, og lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 10 min., til de er møre.

spisekartofler
3 min.
Kog kartoflerne

Skræl kartoflerne, skær dem i tern, og kog dem i saltet vand i ca. 20 min., til de er helt møre.

ingefærløghvidløgflåede tomatergaram masala
10 min.
Forbered tomatsovsen

Hak løgene fint, kom dem i en gryde med lidt olie, og steg dem under omrøring ved middelhøj varme i ca. 5 min., indtil de begynder at tage godt med farve. 

Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern

Kom hvidløg, ingefær og garam marsala i gryden, og steg under omrøring i et par minutter.

Hæld de flåede tomater i retten, og tilsæt de drænede kogte linser.

Lad retten simre i ca. 10 min., og smag til med salt og peber.

20 min.
Rør mosen

Dræn vandet fra kartoflerne, pisk dem med creme fraiche og æggeblomme, og smag til med salt og peber.

25 min.
Bag retten

Kom tomatsovsen i et ildfast fad, og spred kartoffelmosen ud over.

Bag retten i ca. 20-30 min., indtil kartoffelmosen har fået en flot afbagt kulør.

50 min.
Anretning

Servér retten direkte fra ovnen.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
622 kcal
Fedt:
24,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,1 g
Kulhydrat:
76,7 g
heraf sukkerarter:
7,8 g
Kostfibre:
11,2 g
Protein:
23,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?