0

Shepherds pie med de puy linser, ingefær og creme fraiche

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser fra Puy
1 min.
Kog linserne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre, ca. 10 minutter.

bagekartofler
3 min.
Kog kartoflerne

Skræl kartoflerne, skær dem i tern, og kog dem i saltet vand i ca. 20 minutter, til de er helt møre.

ingefærløghvidløgflåede tomater
10 min.
Forbered tomatsovsen

Hak løgene fint, og kom dem i en gryde. Kom olien i, og steg løget under omrøring ved middelhøj varme i ca. 5 minutter, indtil løget begynder at tage godt med farve. Riv hvidløget og ingefæren på den fine side af et rivejern. Kom hvidløg, ingefær og garam marsala i gryden, og steg under omrøring i et par minutter.

Hæld de flåede tomater i retten og tilsæt drænede linser. Lad retten simre i ca. 10 min og smag til med salt og peber.

20 min.
Rør mosen

Dræn vandet fra kartoflerne, og pisk kartoflerne med creme fraichen og æggeblommen. Smag til med salt og peber.

25 min.
Bag retten

Kom tomatsovsen i et ildfast fad og spred kartoffelmosen ud over. Bag retten i ca. 20-30 min., indtil kartoffelmosen har fået en flot afbagt kulør.

50 min.
Anretning

Servér retten direkte fra ovnen.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
622 kcal
Fedt:
24,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,1 g
Kulhydrat:
76,7 g
heraf sukkerarter:
7,8 g
Kostfibre:
11,2 g
Protein:
23,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?