Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt, og lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 10 min., til de er møre.
Skræl kartoflerne, skær dem i tern, og kog dem i saltet vand i ca. 20 min., til de er helt møre.
Hak løgene fint, kom dem i en gryde med lidt olie, og steg dem under omrøring ved middelhøj varme i ca. 5 min., indtil de begynder at tage godt med farve.
Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern.
Kom hvidløg, ingefær og garam marsala i gryden, og steg under omrøring i et par minutter.
Hæld de flåede tomater i retten, og tilsæt de drænede kogte linser.
Lad retten simre i ca. 10 min., og smag til med salt og peber.
Dræn vandet fra kartoflerne, pisk dem med creme fraiche og æggeblomme, og smag til med salt og peber.
Kom tomatsovsen i et ildfast fad, og spred kartoffelmosen ud over.
Bag retten i ca. 20-30 min., indtil kartoffelmosen har fået en flot afbagt kulør.
Servér retten direkte fra ovnen.
Kundekommentarer ()