Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm. over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min., og lad dem hvile 5 min. efterfølgende.
Skær fisken i 2x2 cm. stykker, og vend dem i Sriracha sovsen. Sæt til side til senere.
Skræl gulerødderne, og skyl dem grundigt sammen med bladbederne og korianderen. Skær gulerødderne i så tynde skiver som muligt, riv bladbede-bladene i mundrette stykker, og skær stilkene i så tynde strimler som muligt.
Hak korianderbladene groft, og stilkene fint.
Pil hvidløget, og riv det på den fine side af et rivejern. Kom det i en lille skål og tilsæt citronsaften, korianderen, ½ tsk. sukker pr. person og lidt salt og rør det godt rundt.
Varm to pander op ved høj varme.
Når den ene pande er rygende varm, steges gulerødderne og bladbederne i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2 min. under minimal omrøring. Overfør grøntsagerne til en skål eller et fad.
Vend fiskestykkerne i en spsk. hvedemel pr. person. Steg dem på den anden pande i 2 tsk. olie pr. person i ca. 1 min. på den ene side. Vend stykkerne, steg i yderligere 10 sek., og vend dem rundt med grøntsagerne og dressingen.
Fordel risene i skåle, og anret fisk og grønt henover.
Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.
Kundekommentarer ()