Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm. over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min., og lad dem hvile 5 min. efterfølgende.
Skær fisken i 2x2 cm. stykker, og vend dem i Sriracha sovsen. Sæt til side til senere.
Skræl gulerødderne, og skyl dem grundigt sammen med bladbederne og korianderen. Skær gulerødderne i så tynde skiver som muligt, riv bladbede-bladene i mundrette stykker, og skær stilkene i så tynde strimler som muligt.
Hak korianderbladene groft, og stilkene fint.
Pil hvidløget, og riv det på den fine side af et rivejern. Kom det i en lille skål og tilsæt citronsaften, korianderen, ½ tsk. sukker pr. person og lidt salt og rør det godt rundt.
Varm to pander op ved høj varme.
Når den ene pande er rygende varm, steges gulerødderne og bladbederne i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2 min. under minimal omrøring. Overfør grøntsagerne til en skål eller et fad.
Vend fiskestykkerne i en spsk. hvedemel pr. person. Steg dem på den anden pande i 2 tsk. olie pr. person i ca. 1 min. på den ene side. Vend stykkerne, steg i yderligere 10 sek., og vend dem rundt med grøntsagerne og dressingen.
Fordel risene i skåle, og anret fisk og grønt henover.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.
Kundekommentarer ()